Doing the Stenders

Door Len op maandag 29 september 2008 20:54 - Reacties (9)
Categorie: root, Views: 4.226

Eťn Van de dingen die ik haat zijn bruiloften. Vooral de "verplichtingen" eromheen. De haren gaan al overeind staan als er een extra briefje bij de uitnodiging zit. Of we niet even wat anekdotes kunnen opschrijven, het liefst op een A4 en maak er meteen iets leuks van. En als je toch bezig bent. Misschien kan je wel een leuk "stukje" doen op de bruiloft. Right.

De laatste bruiloft was niets anders. Alles erop en eraan. Ik weiger gewoon om mee te doen met die onzin. Ik heb het al "druk" zat! Maar het tweede ding is altijd... Wat trek je aan? Ik heb 1 pak die ik speciaal voor dit soort dingen heb gekocht. Maar of ik me er lekker in voel? Nee, niet echt. Maar ja, toch aangetrokken (dit keer zonder strop en jasje). M zag er ook top uit :) Dan is er ook nog altijd de vraag of je under- of overdressed bent. †(het bleek later dat we iets wat overdressed waren). Blij dat ik niet met strop en jas rondliep, anders had menigeen mij lopen feliciteren ;)

De avond zelf begon goed, veel oudcollega's van M waren er, en de hapjes waren lekker. En toen begon het... De familie mocht als eerste een stukje opvoeren, het waren de moeder en broer van de bruid. Een plaatsvervangende schaamte streek neer over de aanwezige toen we de oude foto's en commentaar zagen op een PowerPoint presentatie. Op zich viel het dit keer mee, ooit bij een bruiloft van een vriend zijn moeder horen vertellen over zijn grote tong die operatief kleiner was gemaakt. En zijn verkleedpartijtjes met zijn zussen, waar hij ook jurkjes aantrok. In mijn ooghoek zag ik Engelse collega's van hem, al in het begin, helemaal in een deuk liggen. Ze hadden een vertaling gekregen... omg... De horror.

Toen de avond verstreek wilde ik eigenlijk niet het 2e stukje afwachten. En aangezien de oudcollega's alleen nog maar elkaar leuk en interessant vonden, hebben we de Stenders toegepast. Tactisch zijn we naar buiten gelopen om een luchtje te scheppen. Waarna we meteen het net niet op een rennen zetten naar de auto.

Leuk bruiloften, ben er zelf nog niet aan begonnen, gelukkig.

PS. Rob Stenders staat erom bekent om, op mirakelbare manieren, te verdwijnen uit oa. contract besprekingen of hele radio shows.

Volgende: Chocola! 08-'08 Chocola!

Reacties


Door Tweakers user mastr-dc, maandag 29 september 2008 21:32

Ik voel met je mee. Zou precies hetzelfde doen. Alleen als het je vriend is moet je toch proberen beleefd blijven, en dat houd in zo lang mogelijk blijven en tot ziens zeggen. En toch zou ik precies hetzelfde doen.

Door Tweakers user painkill, maandag 29 september 2008 22:38

Ach, een bruiloft zelf houd je nog wel vol, meestal maar een avondje, of als het echt familie is een hele dag.
Al dat gedoe daarvoor, dat mag het bruidspaar lekker zelf regelen, ik kom alleen om te kijken naar de bruiloft, niet meer, niets minder.

Verwachten ze dat ik ga zingen, toneelstukje doe, of andere rare fratsen, dan komen ze er snel achter dat dat niet gaat gebeuren ;)

Door Tweakers user neothor, dinsdag 30 september 2008 08:05

Dat je er niets aan vind oke.
Dat je het te druk er voor hebt. Kom op als je het wel leuk had gevonden had je ook wel de tijd ervoor gevonden.

Door Tweakers user Arfman, dinsdag 30 september 2008 08:45

Lekkere vriend ben je. Men vraagt aan jou of je iets leuks kunt verzinnen, blijkbaar omdat je hen dicht bij het hart staat, en jij hebt het "te druk". Right. Hoe kun je zo'n verzoek nu weigeren?

Overigens ben ik wel met je eens dat veruit de meeste stukjes die opgevoerd worden tenenkrommend zijn .. collega's die voor de ene helft uit de maat zingen en de andere helft zingt nauwelijks (vooral goed te horen bij het begin) of de dreaded alfabet .. "de A staat voor Anthony, die trouwt vandaag" ... brr :X

Door Tweakers user CrashOne, dinsdag 30 september 2008 10:04

Vorige jaar zijn wij getrouwd, hebben iedereen verteld dat we absoluut geen stukjes willen. Echt verschrikkelijk, al die verhalen die vaak alleen voor de verteller leuk zijn en die je zelf natuurlijk al 100x hebt gehoord...
Bij ons heeft iedereen zich daar gelukkig ook aangehouden :)

Door Tweakers user Len, dinsdag 30 september 2008 18:17

Misschien niet duidelijk, maar het was geen vriend van me, die bruiloft heb ik er als voorbeeld bij getrokken.
Het was een bruiloft van een oudcollega van mijn vriendin (5 jaar terug) Ik kende daar gewoon echt niemand.
Laat staan dat ik een een anekdote wist ;)

Door Tweakers user TeeDee, dinsdag 30 september 2008 23:00

Sorry, maar een feestje is een feestje. Ik heb nu al medelijden met de mensen die jou persoonlijk kennen. Ze zullen je nog eens uitnodigen, als je achteraf zulk gezeik krijgt.

* TeeDee vind het ronduit asosociaal: je bent uitgenodigd voor een reden. Ga er dan niet moeilijk over doen.

Door Tweakers user ronny, donderdag 2 oktober 2008 09:23

Ja een feeste is wel een feestje, maar als je enkel bent uitgenodigd omdat je iemand zijdelings kent en om wat voor reden vind je er niets aan dan is het voor iedereen beter dat je weer naar huis gaat.
Anders ga je er met een zuur gezicht zitten en dat is voor niemand leuk.
Zo zijn er ook wel "feestjes" geweest waar ik met een paar man de hele avond buiten heb gestaan omdat de pokke herrie binnen niet te harden was.
Ik vind het fijn voor de mensen die dat wel leuk vinden maar ik ga daar niet binnen zitten om vervolgens een week met piepende oren rond te lopen!
Je moet naar een feestje gaan en blijven omdat je het zelf leuk vind en niet omdat het van een ander moet!

Door Tweakers user Len, zaterdag 4 oktober 2008 13:29

Door TeeDee, dinsdag 30 september 2008 23:00
Sorry, maar een feestje is een feestje. Ik heb nu al medelijden met de mensen die jou persoonlijk kennen. Ze zullen je nog eens uitnodigen, als je achteraf zulk gezeik krijgt.

* TeeDee vind het ronduit asosociaal: je bent uitgenodigd voor een reden. Ga er dan niet moeilijk over doen.
Gelukkig kennen de mensen die mij persoonlijk kennen, mij ook persoonlijk. Dus daar hoef jij een medelijden meer hebben. Dat zit wel goed :p
En ik snap niet waarom me eigenlijk uitgenodigd waren. Het leek meer een bruiloftsfeest om te laten zien aan iedereen hoeveel vrienden men wel niet had. De zaal stond bom vol... De 80's muziekcoverband was aanwezig, wat voor mij niet veel goed maakt.

Trust me.. we werden niet gemist daar. Ik had het gevoel daar toch opvulling te zijn.

PS. een feestje is een feestje? lol. Lekker kuddegevoel ruik ik hier. Ah iemand klapt dus doen we lekker mee.. klapvee principe?

Reageren is niet meer mogelijk